Kerstmarktreis Essen-Oberhausen

Kerstmarktreis Essen-Oberhausen

27-12-2016
Door Annet van der Ploeg

Op 17 december 2016 vertrokken wij in een zeer comfortabele bus van Effeweg naar Essen. De ontvangst door de buschauffeur René was allerhartelijkst. Na een korte tussenstop bij een Rastplatz met restaurant in Duitsland ging de reis verder.

Aangekomen in Essen werden wij door de chauffeur afgezet bij het hoofdstation van Essen. Vanaf dit punt was het slechts enkele minuten lopen naar de eerste kerstmarkt. Verspreid door het centrum van Essen waren er 5 kerstmarkten. De markten waren allemaal even sfeervol. Er waren volop heerlijke versnaperingen zoals Glühwein en Bratwurst te verkrijgen.

De ruim 250 kraampjes waren een lust voor het oog. Er was veel aandacht voor sfeer in de kraampjes. De decoraties in de winkelcentra waren fantastisch, er was zoveel oog voor details, om stil van te worden.

Bij het vallen van de avond werd de kerstversiering in de stad, ruim 450.000 lichtjes, nog beter zichtbaar. De kerstsfeer kwam door de prachtige verlichting nog meer naar boven. De verlichting van het reuzenrad op de Burgplats was een waar lust voor het oog. Vanuit het reuzenrad was er een prachtig uitzicht over de stad met al zijn flonkerende lichtjes.

In de loop van de avond verzamelde het gehele reisgezelschap zich weer bij de bus. De chauffeur deelde bij aankomst in de bus de toegangspasjes van de hotelkamers van Hotel Webers uit. Ongelooflijk fijn om na een lange dag niet te hoeven inchecken maar zo naar de hotelkamer te kunnen. Wat een service!

Hotel Webers is een modern hotel. De kamers zijn voorzien van alle gemakken en zijn modern ingericht. Na een goede nachtrust maakten wij ons de volgende morgen na het goed verzorgde ontbijt op voor de reis naar Oberhausen.

Oberhausen ligt op ongeveer een half uur rijden van Essen. De buschauffeur wist een perfecte parkeerplaats voor de bus, vlakbij Sealife, dit op nog geen 2 minuten lopen van de kerstmarkt. Ook deze kerstmarkt was erg sfeervol. Ruim 150 kraampjes zorgden voor een bijzonder tafereel. Het winkelcentrum CentrO was een waar lust voor het oog. Prachtige decoraties zorgden voor een geweldige sfeer.

In de loop van de middag verzamelde het gezelschap zich weer bij de bus voor de thuisreis. Bij Gasthof Robben in Twist werd er gestopt voor het afscheidsdiner. Een prachtige ambiance waar door een ieder van een heerlijk 3 gangen diner werd genoten.
Na dit diner vertrok de bus naar Nederland om alle gasten weer bij de opstapplaats af te zetten.

Ik kijk terug op een zeer goed verzorgde reis met een zeer gastvrije chauffeur. Een reis die zeker voor herhaling vatbaar is. Een echte aanrader!

Annet van der Ploeg (Haulerwijk)

Andere reisverhalen

Minicruise Kopenhagen

15-11-2016
Door Hannie Feenstra - Tuk
Effe weg? Doen! Op vrijdagmorgen de 28ste oktober...
Lees verder

Beierse Woud

20-12-2016
Door Hilke Kramer
Lees hier het verslag van Hilke Kramer die van 12 tot 18 juni 2016 met...
Lees verder

Moezel ALL-INCLUSIVE!

15-12-2016
Door Hettie Delil en Bettie Kuipers
Wilt u er eens helemaal uit?! Als ik zo'n kreet lees, denk ik wat spottend...
Lees verder

Fietsgroepsreis Ammerland

20-12-2016
Door Familie Brals
Een impressie. TIM Meppen schrijft in haar brochure: In en om Westerstede hebben...
Lees verder

Berlijn

17-01-2017
Door Carla Verbeek
Net terug van een excursiereis naar Berlijn en Potsdam. Voor ons de eerste keer dat...
Lees verder

IJskoude dag met Boom

23-01-2017
Door Hilke Kramer
Klein verslagje van ons bezoek aan het ijssculpturenfestival. Het was afgelopen donderdag een mooie dag....
Lees verder