Een reis naar de Italiaanse zon

Een reis naar de Italiaanse zon

12-09-2017
Door Corrie & Siemen

Op een stralend zaterdagochtend in juni vertrokken we met Reica-reizen naar de Bloemenrivièra in Italië. Een aantal van ons had elkaar al eens eerder ontmoet en bij de eerste stop werd er gezellig bijgepraat.

Na een reis van 1300 km kwamen we zondagmiddag in San Bartelomeo Al Mare aan. Hier zouden we 5 dagen verblijven. Het hotel lag vlakbij de boulevard, waar we regelmatig konden genieten van de zee, die telkens van kleur veranderde en van de vele cafés. Wat natuurlijk meteen opviel waren de bloemen langs de boulevard, maar ook overal langs de gehele kust. Bloemen in vele kleuren, die je soms overweldigden. De eerste middag zijn we door het Ligurische binnenland getrokken met zijn vele bochtige wegen. Prachtig was het uitzicht, maar ook hier zag je de gevolgen van de droogte, want het had al bijna een half jaar niet geregend. De oogst van de olijfbomen zal voor een groot gedeelte mislukken en dat heeft voor de bewoners grote economische gevolgen. In dit achterland vind je verschillende oude stadjes, zoals het middeleeuwse Dolce Aque, dat we een paar dagen later hebben bezocht. Er zijn daar hele smalle straatjes, waar geen auto kan rijden en het fietsen is ook niet aantrekkelijk door de bestrating. De huizen behoren tot het cultureel erfgoed en dat betekent dat er geen verbouwing mag plaatsvinden. Heb je nieuwe meubels nodig dan komt er een speciale timmerman, die de meubels aanpast aan de ruimte. Tot slot hebben we daar een driedimensionale film, gemaakt door een dorpsbewoner, gezien. Prachtig en indrukwekkend want het leek wel of we de wolken konden aanraken en de bergen met sneeuw bedekt te beklimmen waren. Tegelijkertijd was er bijpassende muziek, die de beelden nog meer kleur gaven. Iedereen was onder de indruk en velen van ons zullen dit het mooiste van de hele reis hebben gevonden.

Natuurlijk was het ook prettig een bezoek aan Monaco te brengen. Dit is het kleinste Prinsdom van Europa. Daar rijden de mooiste sportwagens rond waar vele mannelijke reisgenoten met verlangen naar keken en misschien hebben gedacht dat het geweldig zou zijn geweest om als jongeman daar in rond te rijden. Wat zouden ze veel aandacht hebben gekregen. Behalve die auto’s waren er vele appartementsgebouwen, die soms van architectonische schoonheid waren. In Monte Carlo hebben we niet gegokt, want je moest entree betalen en velen van ons waren niet netjes gekleed, want je was aan bepaalde kledingvoorschriften gebonden.. We hebben op een ochtend een echte Italiaanse markt bezocht. Het was er behoorlijk druk en er was veel te zien. Maar er werd hoofdzakelijk kleding verkocht en vooral de vrouwen haalden hier hun hart op en kochten soms kleding, die ze helemaal niet nodig hadden. In Genua kregen we met een echt Italiaans fenomeen te maken: een vakbondsstaking. Hierdoor was er weinig tijd over om deze havenstad goed te bekijken, maar een aantal van ons heeft een bezoek gebracht aan de Lorenzokathedraal, die een grote indruk maakte. Zo werd ook een klein Russische kerkje in Sanremo, dat na 1917 door gevluchte Russen is bebouwd, bewonderd. Je waande je in een heel andere wereld. Kortom het was zowel letterlijk, maar ook figuurlijk een reis naar de zon, dankzij Reinard, door zijn rijkunst en Carla als onvervangbare gastvrouw.

Reis: Italiaanse Bloemenrivièra | 9 dagen | juni 2017 | Reisorganisatie: Reica Reizen

Tekst: Corrie
Foto’s: Siemen

Andere reisverhalen

Minicruise Kopenhagen

15-11-2016
Door Hannie Feenstra - Tuk
Effe weg? Doen! Op vrijdagmorgen de 28ste oktober...
Lees verder

Beierse Woud

20-12-2016
Door Hilke Kramer
Lees hier het verslag van Hilke Kramer die van 12 tot 18 juni 2016 met...
Lees verder

Moezel ALL-INCLUSIVE!

15-12-2016
Door Hettie Delil en Bettie Kuipers
Wilt u er eens helemaal uit?! Als ik zo'n kreet lees, denk ik wat spottend...
Lees verder

Fietsgroepsreis Ammerland

20-12-2016
Door Familie Brals
Een impressie. TIM Meppen schrijft in haar brochure: In en om Westerstede hebben...
Lees verder

Berlijn

17-01-2017
Door Carla Verbeek
Net terug van een excursiereis naar Berlijn en Potsdam. Voor ons de eerste keer dat...
Lees verder

Kerstmarktreis Essen-Oberhausen

27-12-2016
Door Annet van der Ploeg
Op 17 december 2016 vertrokken wij in een zeer comfortabele bus van Effeweg naar Essen....
Lees verder