Meerdaagse reis

Kerstreis Steigerwald

prijs 379,- p.p.

GEGARANDEERD VERTREK

Deze kerstreis voert u in 2017 naar het altijd geliefde Steigerwald. Hier houdt men eeuwenoude tradities en de hartverwarmende gastvrijheid nog hoog in het vaandel. Burchten, kerken, historische stadskernen en wonderschone natuur zijn enkele kenmerken van deze romantische omgeving.

Dag 1: Heenreis
Vanaf uw opstapplaats rijden we via de kerstmarkt in Keulen naar Schlüsselfeld waar we deze Kerstreis zullen verblijven. Na de kamerindeling kunnen we aan tafel om te genieten van een goed verzorgde maaltijd met lokale specialiteiten.

Dag 2: Prischenstadt & Ebrach
Na het ontbijt neemt de reisbegeleider van het hotel ons mee voor een rondrit door het Steigerwald. Hij laat ons o.a. het pareltje Prischenstadt zien, een schilderachtig stadje met prachtige vakwerkhuizen en een mooie ‘poort’. Ook bezoeken we Ebrach, te midden van de bosrijke heuvels van het natuurpark Steigerwald welke wordt gedomineerd door het 12e eeuwse Cisterciënzer klooster met zijn indrukwekkende kloosterkerk. In loop van de middag komen we terug bij het hotel waar we een gezellig samen zijn zullen hebben onder het genot van blaasmuziek, gedichten, koffie, Glühwein, ‘Kuchen’ e.d.

Dag 3: Rothenburg ob der Tauber
Alweer zo’n schilderachtig stadje, gelegen aan de ‘romantische route’. Rothenburg ob der Tauber is één van de best bewaard gebleven middeleeuwse steden in Duitsland. De stadswallen, torens, kasseienstraatjes, het oude stadscentrum met de gotische St. Jakobskerk, het pittoreske Plönlein-pleintje, de vakwerkhuizen en de patriciërshuizen die de rijkdom van weleer weerspiegelen. U heeft hier tevens de mogelijkheid het ‘Weihnachtsdorf’ van familie Käthe Wohlfahrt te bezoeken. waar u het hele jaar door terecht kunt voor leuke kerstspulletjes! In de permanente tentoonstelling ziet u ongewone en zeldzame kerstversiering uit de 19e en vroege 20e eeuw, maar ook de traditionele kerstboom wordt niet overgeslagen. Historische kerstballen, tradities en zo veel meer is er hier te vinden.

Dag 4: Ambachten & Veertien Heiligen
Vandaag bezoeken we Kulmbach, een mooie, historische stad die in het teken staat van brood, bier en bratwurst. De machtige Plassenburg, die al van veraf zichtbaar is, is het eerste wat je van Kulmbach ziet. Het Bayerische Brauereimuseum is geheel gewijd aan de kunst van het brouwen in Beieren en Franken. Allerlei soorten bierflesjes, etiketten, bierviltjes, posters en borden van blik, emaille, glas en veel meer is hier te zien, zoals de museumbrouwerij met zijn glazen brouwketels en glimmende koperen deksels. Aan een ander dagelijks levensmiddel is het Bayerische Bäckereimuseum gewijd: op 1.500 vierkante meter wordt de cultuur van het broodbakken uit de doeken gedaan. Maar ook de Gewürzen zijn hier vertegenwoordigd. Specerijen, smaakmakers, kruiden... In elke hoekje en gaatje vindt u  kleurrijke kruiden en de geuren prikkelen uw zintuigen. De terugreis voert ons langs Bad Staffelstein waar we een onwaarschijnlijk mooie, beroemde basiliek bekijken: Basiliek ‘Vierzehnheiligen’. In 1735 besloot men om op de plaats waar volgens de overleveringen een vrome herder in 1445 een visioen van het kindje Jezus te midden van veertien heiligen zag, een bedevaartskerk te bouwen. Het exterieur is een meesterlijk werk van barokarchitectuur. Het interieur is overweldigend en vormt een harmonieus geheel. De versieringen zijn elegant en in lichte kleuren.

Dag 5: Huiswaarts
Helaas is het al weer tijd om afscheid te nemen van de prachtige omgeving waarin wij de afgelopen dagen verbleven. Onderbroken voor diverse stops, en een afscheidsdiner zullen we weer bij uw opstapplaats arriveren.

>> Vertrek 23 december 2017 | 5 dagen | GEGARANDEERD VERTREK

Boom lezersprijs per persoon: 379,-

Inclusief:

 • Reis per comfortabele touringcar
 • 4x overnachting in Hotel – Gasthof Zum Storch in Schlüsselfeld.
 • Verblijf op basis van Half pension (4x ontbijt +4x diner)
 • Reisbegeleiding van het hotel
 • Excursies zoals beschreven
 • Afscheidsdiner

 Exclusief:

 • Eventuele entreegelden
 • Lunches
 • Toeslag 1-persoonskamer € 64,-
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis-/annuleringsverzekering

Van Tot Reserveren
23-12-2017 27-12-2017

U verblijft in het *** Hotel – Gasthof Zum Storch in Schlüsselfeld. Schlüsselfeld, ook wel de sleutel naar het Steigerwald genoemd, biedt uitstekende mogelijkheden voor ons om het gebied te verkennen.

Opstapplaatsen

Blok Tours streeft ernaar iedereen zo dicht mogelijk bij huis op te halen. Aan de hand van de deelname maken zij een opstapschema, en hierover krijgt u ca. 1 week voor vertrek telefonisch bericht.


« Terug