Meerdaagse reis

Harz in Herfstkleuren

prijs 449,- p.p.

Deze reis is VOLGEBOEKT. U kunt helaas niet meer reserveren.

Wellicht kent u de Harz omdat u er al eens bent geweest. Maar heeft u de Harz wel eens in de herfst bezocht? Wij nodigen u uit om met Reinard en Carla mee te gaan naar dit prachtige gebied wanneer de natuur op zijn mooist is. U zult genieten van de prachtige kleuren. De Harz is ook bekend van de Brocken. Dit is de hoogste berg van Noord Duitsland. U kunt te voet via de dorpjes Schierke of Torfhaus op de top komen of met de smalspoorbaan. Toen de muur tussen Oost en West Duitsland werd gebouwd kwam deze dwars door het westelijk deel van de Harz te liggen. De Brocken kwam daardoor in het oosten te liggen en werd dus tot verboden gebied verklaard. Hierdoor heeft de natuur er z’n gang kunnen gaan en wordt tegenwoordig wel de “Groene Band” genoemd. We kennen de Harz ook van haar vele mooie plaatsjes met veel vakwerkhuizen zoals Wernigerode, Stolberg, Goslar en Bad Harzburg.

Dag 1: Heenreis
Vandaag gaan we via diverse opstapplaatsen naar Hotel Niedersachsen in Hahnenklee. We worden hartelijk ontvangen door het Nederlandse echtpaar Henk en Wilma Veldhuis.

Dag 2: Rondrit en bezoek Goslar
Na het ontbijt vertrekken we met de bus voor een mooie rondrit door de omgeving. We komen langs de Zilvermijn in Lautenthal en de grootste houten  kerk van Duitsland in Clausthal. Via de Okerstausee rijden we naar Goslar. Hier krijgt u tijd om op eigen gelegenheid een hapje te eten waarna we een rondwandeling maken onder leiding van een Nederlandssprekende gids. Daarna heeft u nog wat vrije tijd om rond te kijken of even op een terrasje neer te strijken. Op de terugreis kunt u er voor kiezen om het laatste stukje te voet te gaan en bij het staafkerkje van Hahnenklee te kijken.

Dag 3: Panorama Rondrit
Vandaag maken we een mooie tocht door de Harz en kunt u genieten van de Harz in herfstkleuren. Ook zullen we met een lift naar de Hexentanzplatz gaan waar u een prachtig uitzicht over het Bodedal heeft. Deze dag is de lunch inclusief en in de middag brengen we nog een bezoek aan een glasblazerij. Aan het eind van de middag komen we weer bij ons hotel aan.

Dag 4: Met smalspoortrein naar Wernigerode
We rijden via Braunlage naar het station van de smalspoortrein. Hier stappen we in de stoomtrein en reizen naar Wernigrode. De rit met deze ouderwetse trein is zeker een belevenis. Wernigerode wordt ook wel ‘Bonte stad van de Harz’ genoemd. De oude stad biedt een grote verscheidenheid aan prachtige vakwerkhuizen en romantische straatjes. De unieke bezienswaardigheden zoals het stadhuis, ‘het scheve huis’ en ‘het kleinste huis’ benadrukken de schoonheid van de stad. Hoog boven de stad torent het kasteel Schloss Wernigerode. We nemen de tijd om hier heerlijk rond te wandelen en te genieten van al dit moois. Wanneer we aan het eind van de dag bij het hotel komen staat ons hier natuurlijk een heerlijk diner te wachten.

Dag 5: Terugreis en bezoek Hameln
Na het ontbijt pakken we de koffers in en rijden weer richting Nederland. Onderweg zullen we de plaats Hameln aandoen. Hameln is wereldberoemd geworden door het sprookje van de rattenvanger van Hamelen. Dit vindt u in de hele stad terug. Daarna rijden we naar ons diner adres. Na een gezamenlijk afscheidsdiner brengen we u weer terug naar uw opstapplaats.

Deze reis is VOLGEBOEKT. U kunt helaas niet meer reserveren.

>> Vertrek 23 oktober 2017

Boom lezersprijs per persoon: 449,-

Inbegrepen:

 • Vervoer per luxe touringcar met ervaren chauffeur/ reisleider
 • 4 overnachtingen in Hotel Niedersachsen
 • Verzorging gehele reis op basis van half pension (ontbijt en diner)
 • Excursies als in programma omschreven
 • Entreegelden: stoomtrein, cabinebaan Thale en glasblazerij
 • Lunch op dag 3
 • Rondleiding in Goslar met een Nederlandstalige gids
 • 1 x lunchpakket voor de terugreis
 • Afscheidsdiner

Exclusief:

 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Toeslag 1-persoonskamer € 64,- per persoon

U betaalt géén reserveringskosten.

 

Helaas, er zijn geen data meer beschikbaar voor deze reis.

Tijdens deze reis verblijft u in Hotel Niedersachsen. In dit 3-sterren plus hotel zult u vriendelijk ontvangen worden door het Nederlandse echtpaar Henk en Wilma Veldhuis. De kamers zijn zeer netjes en schoon ingericht. Na een dag in de buitenlucht kunt u in het zwembad even heerlijk relaxen. Tegen een kleine vergoeding kunt u ook gebruik maken van de sauna.

AED:
Op alle lezersreizen van Boom reizen die uitgevoerd worden door Reica Reizen gaat een AED (automatische externe defibrillator) mee. In geval van een hartstilstand kan de chauffeur eerste hulp verlenen met dit apparaat.
Een AED is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Door bij een hartstilstand snel te starten met reanimeren en een AED aan te sluiten, wordt de overlevingskans aanzienlijk verhoogd. Zowel Reinard als Carla Tuin van Reica Reizen hebben een reanimatie en AED-cursus gevolgd en zijn beide in het bezit van een EHBO certificaat.

Opstapplaatsen:
Er is bijna altijd een opstapplaats bij u in de buurt. Geef uw voorkeur aan en wij kijken wat er mogelijk is.


« Terug