Meerdaagse reis

Kerstspecial in Weimar en Eisenach

prijs 575,- p.p.

Een speciaal en goed verzorgd kerstprogramma naar prachtige steden als Eisenach, Weimar en Bachstad Arnstad in het Thüringerwoud. In een prachtige bosrijke omgeving waar u heerlijk kunt wandelen staat het hotel waar we ons laten verwennen tijdens de kerstdagen.

Programma:

Dag 1, 22 december: heenreis
Vanaf de verschillende opstapplaatsen verlaten we Nederland en rijden we naar Duitsland. We toeren over de Duitse snelwegen naar het Thüringerwoud waar u na aankomst het hotel kunt verkennen. Hier kunt u gratis gebruik maken van het zwembad en de fitnessruimte.

Dag 2, 23 december: Eisenach – Schmalkalden
In Eisenach vinden we de beroemde Wartburg waar Luther het nieuwe testament naar het Duits vertaalde. De burcht is een van de best behouden middeleeuwse burchten in Duitsland. Wanneer u de rondleiding door de indrukwekkende burcht wilt meemaken (ca. € 12 p.p. inclusief Duitstalige gids) krijgt u informatie over het ontstaan en de bewoners ervan en ziet u de werkkamer van Maarten Luther. Vanwege de steile heling waar de burcht op ligt is het mogelijk de burcht vanaf het parkeerterrein van de bus met een auto te bereiken. Hiervoor betaalt u een toeslag van € 2. Na afloop nemen we een kijkje in de mooie binnenstad van Eisenach waar ook vandaag nog de kerstmarkt geopend is. Vervolgens rijden we naar het oude vakwerkstadje Schmalkalden. In het stadje vinden we prachtige vakwerkhuizen. Na een kort bezoek keren we door het Thüringerwoud terug naar ons hotel.

Dag 3: 24 december: Marienglasshöhle – Thüringerwaldbahn
Deze ochtend rijden we een kort stukje naar de plaatselijke Marienglasshöhle. Liefhebbers kunnen een kijkje nemen bij de kristalgrotten (ca. € 6,50 p.p.) die overigens, voor mensen met rollator, begaanbaar zijn tot de bovenverdieping met uitzicht op de kristalgrotten. Vlakbij de grotten vertrekt de Thüringerwaldbahn. Met deze tram ontdekken we een stukje Thüringerwald. Het eindstation is Gotha dat wordt gedomineerd door het barokslot Friedenstein. Na aankomst en even vrije tijd gaan we terug naar ons hotel. Aan het einde van de middag is er een kerstprogramma georganiseerd met aansluitend het driegangen-kerstdiner. In de avond treedt er een koor op in het hotel. Liefhebbers kunnen in de plaatselijke kerk de kerstnachtdienst bijwonen.

Dag 4, 25 december: Arnstadt
Vandaag stappen we in de voetsporen van Johann Sebastian Bach. Met een gids verkennen we Arnstadt waar de familie Bach meer dan 100 jaren hun sporen en spannende verhalen achterliet. Naast de kerk en het authentieke woonhuis vinden we er patriciërs huizen, het Raadhuis, de O.L. Vrouwekerk en de Bovenkerk. Nadat we hier de lunch hebben gebruikt keren we terug naar het hotel. In de middag worden we namelijk op ‘kerstkoffie’ getrakteerd. In de avond mogen de voetjes van de vloer tijdens het kerstbal.

Dag 5, 26 december: Weimar
We brengen deze dag een bezoek aan de populaire kerstmarkt van de Thüringer cultuurstad Weimar. In de stad van Goethe symboliseren de vier entreepoorten op de markt de kerken van de stad. Het Raadhuis werd als grote adventskalender gebruikt. Samen met een gids ontdekken we de binnenstad die als inspiratiebron diende voor verschillende grote namen. Niet alleen Goethe maar ook Nietzsche en Schiller werden hier geïnspireerd voor hun boeken en musici als Liszt en Strauss creëerden er hun mooiste melodieën. Het klassieke Weimar en het geboortehuis van Goethe, het woonhuis van Schiller, het stadskasteel, het Wittumspaleis en nog veel meer staan op de werelderfgoedlijst van de Unesco. In de avond nemen we met z’n allen een kijkje bij het kerstvuur dat bij het hotel wordt aangestoken. Voorafgaand kunt u deel nemen aan een fakkelwandeling vanuit het hotel.

Dag 6, 27 december: terugreis
We genieten nog een maal van het uitgebreide ontbijtbuffet. Dan wordt het tijd om afscheid te nemen van ons hotel om terug te keren naar Nederland. Aansluitend aan het afscheidsdiner wordt ieder naar z’n opstapplaats teruggebracht.

NB: in de steden wordt veel gewandeld. Wij adviseren daarom stevig schoeisel aan te trekken. Daarnaast is het hotel niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. De hoofdentree van het hotel is te bereiken via een grote trap. Het hotel biedt aan de achterkant de mogelijkheid voor een ‘egale’ entree

>> Vertrek 22 december 2017 | 6 dagen

Boom lezersprijs per persoon: 575,- 

Bij de reissom is inbegrepen:

 • Reis per comfort class touringcar
 • Verzorging op basis van halfpension
 • Kamers met douche/toilet
 • Genoemde excursies exclusief entreegelden
 • Gids Arnstadt
 • Gids Weimar
 • Lunch eerste kerstdag
 • Avondentertainment
 • Afscheidsdiner

Niet inbegrepen:

 • Entreegelden
 • Overige lunches
 • Per boeking 13,- administratiekosten en 2,50 calamiteitenfonds
 • Reis- en annuleringsverzekering

Toeslagen per persoon:

 • 1-persoonskamer 55,-
 • Panoramakamer 30,-

Van Tot Reserveren
22-12-2017 27-12-2017

Berghotel Friedrichroda
Ligging: aan de rand van het idyllische kuuroord Friedrichroda.
Faciliteiten: receptie, restaurant, café, zwembad (gratis), fitnessruimte (gratis).
Kamer: 16 m2 met douche, toilet, föhn, telefoon, televisie en gratis internet.
Kamer: panorama, 18 m2 met douche, toilet, föhn, telefoon, televisie, gratis internet en balkon.
Verzorging: uitgebreid ontbijtbuffet met ‘healthcorner’. In de avond een dinerbuffet met dagelijks wisselende hoofdgangen en saladebar. Ook het dessertbuffet ziet er heerlijk uit.
Bijzonderheden: het hotel biedt een vrije tijd- en avondprogramma. Dat staat deze week in het teken van kerst. Onder voorbehoud van wijzigingen door het hotel.

Opstapschema:
Oosterwolde, Beilen, Assen, Hoogeveen, Emmen.
Voor de volgende opstapplaatsen geldt een toeslag: Emmeloord (€ 19 p.p.), Meppel (€ 12 p.p.).


« Terug