Meerdaagse reis

Kerstsfeer in Lübeck, Wismar, Rostock en Lüneburg

prijs 145,- p.p.

GEGARANDEERD VERTREK 

In het noorden van Duitsland vinden we een aantal sfeervolle Hanzesteden. Ieder met z’n eigen karakter. De binnenstad van Wismar dat vol met werelderfgoed het prachtige decor vormt van de kerstmarkt. In Hanzestad Rostock doet de historische kerstmarkt in de kloostertuin oude tijden herleven. Maar ook de kerstmarkten in de mooie Hanzesteden Schwerin en Lüneburg zijn zeker een bezoek waard. Een mooie en afwisselende reis.

Dag 1: Lübeck – Wismar
Vanaf de verschillende opstapplaatsen vertrekken we naar Hanzestad Lübeck. De historische binnenstad ademt nog steeds de sfeer van de Middeleeuwen. U heeft hier de tijd om de prachtige stad te bekijken en een bezoek te brengen aan de kerstmarkt. We vervolgen onze reis naar Wismar. In de oude binnenstad, die op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat, zien we gerestaureerde huisjes, de romantische oude haven en de typische baksteen gotiek bouwstijl. Rond adventstijd is het marktplein omgetoverd tot een prachtig kerstdorp. Aansluitend rijden we in de avond naar ons hotel.

Dag 2: Rostock – Schwerin
We brengen de dag door in de oude Hanzestad Rostock. In de tijd voor kerst verandert de historische binnenstad in een van de grootste en mooiste kerstmarkten van het noorden van Duitsland. Doe uw kerstinkopen bij de bontgekleurde marktkraampjes en geniet van de heerlijke amandelgeur en een glaasje Glühwein. In de middag staat de bus klaar en rijden we via Güstrow naar Schwerin, de hoofdplaats van de staat Mecklenburg Vorpommern. Hier heeft u de mogelijkheid het slot te bezoeken waar Prins Hendrik, de vader van Juliana en de grootvader van Beatrix, in 1876 werd geboren. In het slot zetelt vandaag de dag het parlement van Mecklenburg-Vorpommern en er is een museum gevestigd. Vanuit de naastgelegen kasteeltuinen loopt u vlot het centrum van Schwerin binnen waar ook een kerstmarkt te vinden is. In de avond keren we terug naar het hotel.

Dag 3: Lüneburg
Na het ontbijt reizen we verder naar de Hanzestad Lüneburg. Naast de kerstmarkt is ook de binnenstad de moeite van bezichtigen zeker waard. Een plaatselijke gids laat ons nader kennis maken met de stad die in WOII volledig gespaard bleef. De gevels van de huizen en het raadhuis, in het middeleeuwse centrum, zien er prachtig uit. Na vrije tijd in Lüneburg vertrekken we huiswaarts.

Wyndham Garden Wismar
Ligging: in een buitenwijk van Wismar. U kunt de avond prima in het hotel doorbrengen. Mocht u op eigen gelegenheid terug naar het hotel gaan dan zijn de kosten van een taxi naar het centrum ca. € 15.
Faciliteiten: bar, restaurant, gratis Wifi in het hele hotel. Gratis gebruik van Wellness met sauna, stoomcabines, hot tubs en binnenzwembad.
Kamer: airconditioning, telefoon, radio, televisie. Badkamer met bad of douche, toilet en haardroger.
Verzorging: in de ochtend staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor u klaar.

>> Vertrek 6 december 2017

>> Vertrek 13 december 2017 | GEGARANDEERD VERTREK

Lezersprijs per persoon: 145,-
 
Inclusief:

  • Vervoer in comfort class touringcar
  • Verzorging op basis van logies/ontbijt
  • Kamer met douche en toilet
  • Genoemde excursies
  • Gids in Lüneburg

Exclusief:

  • Lunches en diners
  • Entreegelden
  • Toeslag 1-persoonskamer 25,-
  • Per boeking: € 2,50 voor het Calamiteitenfonds en € 13,- administratiekosten
  • Reis-/annuleringsverzekering

Helaas, er zijn geen data meer beschikbaar voor deze reis.

Opstapschema: Oosterwolde, Beilen, Assen, Hoogeveen, Emmen.
Voor de volgende opstapplaatsen geldt een toeslag: Emmeloord (€ 19 p.p.), Meppel (€ 12 p.p.).


« Terug