Meerdaagse reis

Minicruise Kopenhagen

prijs 239,- p.p.

Een fantastische manier voor een kennismaking met Zuid-Scandinavië en de sprookjesachtige hoofdstad van Denemarken: Kopenhagen. We rijden naar het Noord-Duitse Travemünde, waar we de cruiseferry nemen, die ons in een nacht naar Trelleborg in het uiterste zuiden van Zweden brengt. We hebben een volle dag tot onze beschikking voor een schitterend Scandinavisch programma in Zweden en Denemarken. Aan het eind van de avond varen we weer terug richting Travemünde. Deze trip wordt gecombineerd met een bezoek aan de Noord-Duitse Hanzesteden Hamburg en Bremen.

Een driedaagse minicruise – Alsof u een week bent weggeweest!

DAG 1 - Heenreis & Hamburg
Nadat we langs verschillende opstapplaatsen de deelnemers hebben opgehaald vertrekken we richting Hamburg.
14.00 uur: Verwachte aankomst in Hamburg, de tweede stad van Duitsland en grootste havenstad van het land. Drie rivieren stromen dwars door Hamburg. U vindt er vele bruggetjes, gezellige straatjes en grachten.  Hamburg is ook een geweldige winkelstad. We maken onder leiding van een Nederlands sprekende gids een stadsrondrit door Hamburg. We zien schitterende villa’s, het Raadhuis uit 1897 en de St. Michaeliskirche. We rijden bekende Reeperbahn niet. Vervolgens rijden we langs de haven en ziet u waarom Hamburg ook wel Speicherstadt, oftewel pakhuizenstad, wordt genoemd.
18.00 uur: Vervolg terugreis vanuit Hamburg.
19.30 uur: Verwachte aankomst in de haven van Travemünde.
Inchecken en inschepen voor de nachtovertocht naar Trelleborg.
22.00 uur : Afvaart vanaf Travemünde.

Dag 2 – Kopenhagen
v.a. 06.00 uur: Geniet van het ontbijt aan boord, terwijl we de haven van Trelleborg binnenvaren.
07.30 uur: Aankomst in de haven van Trelleborg. Na ontscheping vervolg reis. Via de beroemde Öresundsbron, de brugtunnelcombinatie, die het Zweedse Malmö met Denemarken verbindt, rijden we in ongeveer een uur naar Kopenhagen. We maken onder leiding van een Nederlandstalige gids kennis met de  Deense hoofdstad. De tour brengt u langs de beroemde Kleine Zeemeermin, het koninklijke kasteel Amaliënborg en de oude haven Nyhavn. De middag heeft u vrij te besteden in Kopenhagen. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het beroemde attractiepark Tivoli of de winkelstraat Strøget verkennen, die tot één van de langste straten van Europa behoort.
19.00 uur: Vertrek vanuit Kopenhagen.
20.00 uur: Aankomst in Trelleborg, waar we weer aan boord gaan van de cruiseferry, die ons in een nacht naar Travemünde brengt.
22.00 uur: Afvaart vanaf Trelleborg.

Dag 3 – Bremen & Terugreis
v.a. 06.00 uur: Geniet u van het ontbijt aan boord, terwijl we de haven van Travemünde binnenvaren.
07.30 uur: Aankomst in de haven van Travemünde. Na ontscheping vervolg terugreis.
10.30 uur: Verwachte aankomst in Bremen. De schitterende Hanzestad is onlosmakelijk verbonden met het sprookje van de Bremer stadsmuzikanten. In het prachtige centrum aan de oever van de Weser, waar vrijwel alles op loopafstand te bereiken is, worden de muzikanten met een standbeeld geëerd. Blikvanger van de stad is het Gothische Rathaus, met haar façade in de stijl van de Wezerrenaissance. De Ratskeller, onder het Rathaus, vormt met haar uitgebreide collectie Duitse wijnen, siervaten, zuilen en gewelven een ‘waardevol fundament’ van het Rathaus. Samen met het ruim 600 jaar oude Rolandstandbeeld, dat de vrijheid van de stad symboliseert, is het Rathaus 10 jaar geleden opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Flaneert u door de Böttcherstrasse, een 110-meter-lang ‘Gesamtkustwerk’ gebouwd in de jaren ’20 met diverse horeca-gelegenheden, musea, ateliers en het carillon (30 klokken van Meissener porselein), of dwaalt u door de kronkelende steegjes van het romantische Schnoorviertel, de oudste wijk van de stad.
15.30 uur: Vervolg terugreis vanuit Bremen.
In Nederland hebben we nog een afscheidsdiner alvorens we naar de verschillende uitstapplaatsen rijden.

Boom lezersprijs per persoon: 239,-

Vertrek 27 oktober 2017 | 3 dagen

De reissom is inclusief:

 • Vervoer per luxe Tourist Class touringcar
 • Programma zoals beschreven
 • Begeleiding door uw chauffeur, tevens reisleider
 • Overtochten Travemünde – Trelleborg en v.v.
 • 2 overnachtingen aan boord in een tweepersoons binnenhut
 • 2x ontbijt aan boord
 • 2x dinerbuffet aan boord
 • Tol öresundsbron
 • Stadsrondrit Hamburg o.l.v. een gids
 • Stadsrondrit Kopenhagen o.l.v. een gids
 • Afscheidsdiner

De reissom is exclusief:

 • Drankjes aan boord van de touringcar
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Eventuele optionele excursies en niet genoemde entreegelden
 • Uitgaven van persoonlijke aard, zoals drankjes, fooien etc.
 • Toeslag 1-persoonskamer € 75,00 p.p.
 • Reserveringskosten € 15,00 per reservering
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Helaas, er zijn geen data meer beschikbaar voor deze reis.

Minicruise TT-Line
Tijdens dit minicruise-arrangement overnacht u aan boord van de TT-Line-schepen ‘Nils Holgersson’ en ‘Peter Pan’. Aan boord vindt u volop vertier in diverse faciliteiten zoals een restaurant, bar, casino, taxfree-shop en een bioscoop. U overnacht aan boord in comfortabele tweepersoons binnenhutten met douche/toilet.


« Terug