Meerdaagse reis

Herfst in het Reuzengebergte (Tsjechië)

prijs 388,- p.p.

DEZE REIS IS VOLGEBOEKT - U KUNT HELAAS NIET MEER RESERVEREN

Het Reuzengebergte (Krkonose) heeft een mooie afwisselende natuur en dankt zijn naam aan de legende van de reus Krakonos. De schitterende natuur kent veel variatie met ruige bergtoppen, ravijnen, snelstromende rivieren, water­val­len, bergweiden en rijke flora en fauna. Dit is de reden waarom het gebergte tot Nationaal Park is verklaard. Hier ontspringt ook de rivier Labe, bij ons bekend als Elbe. Het gebied trekt jaarlijks miljoenen toeristen. De prachtige herfstkleuren in deze periode maken van de boomrijke omgeving een bijzonder kleurenpalet.  

Welkom in mijn geboorteland

Mijn naam is Petra Hoek en ik begeleid u tijdens deze reis naar het Reuzengebergte. Ik heb vele jaren in Nederland gewoond en gewerkt. Samen met mijn gezin ben ik een aantal jaren geleden terug gegaan naar Tsjechië om daar te gaan wonen. Dit is namelijk de plaats waar ik geboren en getogen ben. De afgelopen jaren heb ik al veel groepen van Dalstra Reizen mogen begeleiden. Het is daarom een eer om u tijdens deze lezersreis alles te kunnen vertellen over de geschiedenis en tradities van mijn geboorteland. Mag ik u uitnodigen om kennis te komen maken met mijn land?Tot ziens in Tsjechië!

Petra Hoek

Rokytnice gelegen aan de noordzijde van het Reuzengebergte, aan de rivier de Geiser, werd ooit gesticht als mijnwerkers- en g­las­dorp. Het dorp is een prima uitvalsbasis voor het maken van mooie excursies. Daarnaast wordt het door bergtoppen omgeven, zoals de Lysa Hora (1344 m) en de Ketelberg (1435 m) waardoor het een ideaal gebied is voor het maken van bergwandelingen.­

Dag 1: heenreis
In de vroege ochtend vertrekken we via Osnabrück, Dresden en Liberec naar Rokytnice. Hier staat Petra al op ons te wachten. Na het inchecken en diner geeft zij alvast informatie over uw vakantie.

Dag 2: Rokytnice – rondrit
Vandaag heeft u de tijd uw gastdorp Rokytnice te leren kennen. In de middag maken we een prachtige rondrit door het Reuzengebergte. Petra vertelt u deze dag alles over het Reuzengebergte van vroeger en nu. Over het Sudetengebied, tijdens WOII en daarna. Maar ook krijgt u alles te horen over de tradities van de omgeving.

Dag 3: Vrchlabí – SKODA-museum
Aan de voet van het Reuzengebergte ligt het plaatsje Vrchlabi. Hier gunnen we ons de tijd voor een kop koffie. We zien er bovendien het gezellige marktplein met oude vakwerkhuizen, winkeltjes en straatjes. Ook het stadhuis, gevestigd in een kasteel, is de moeite van het bezichtigen waard. Vervolgens rijden we via een toeristische route naar het plaatje Mlada Boleslav. Eenmaal aangekomen brengen we een bezoek aan het SKODA-museum (ca. € 10 p.p.) en zien enkele onderdelen van het productieproces in de SKODA-fabriek. Daarnaast nemen we een kijkje in de speciale opslagruimte van auto’s die nooit in de productie zijn gekomen. Een bijzonder bezoek dus.

Dag 4: Adršpach
Door de prachtige natuur van het Reuzengebergte rijden we via Trutnov naar de rotsen van Adršpach (ca. € 4 p.p.). Wind, zon en water zorgden voor erosie van deze indrukwekkende steenmassa waardoor bizarre rotsformaties zijn gevormd. De omgeving zorgt voor een schilderachtige aanblik. Onderweg vertelt Petra u alles over de tradities rondom de feestdagen in Tsjechië.

Dag 5: Praag
We brengen een bezoek aan de ‘Stad met honderd torens’ Praag. De hoofdstad van Tsjechië wordt ook wel met recht museumstad genoemd. Niet vanwege de 27 musea die Praag telt, maar ook vanwege de schitterende monumentale kerken en gebouwen die de stad rijk is. Wat dacht u van ‘Hradschin’, het beroemde ‘Gouden Straatje’ en de kasteelburcht met prachtige monumenten zoals de gotsiche St. Vitus kathedraal. Helaas kunnen we niet alles in een dag laten zien maar met onze Nederlandssprekende gids maken we een wandeling langs de mooiste bezienswaardigheden.

Dag 6: Harrachov
Op onze weg naar het plaatsje Harrachov hoort u alles over de productie van glas en damast wat in de regio veel wordt gemaakt. Het dorp Harrachov is vooral bekend vanwege de wintersportmogelijkheden en de glasfabriek die wij gaan bezoeken (ca. € 7,50 p.p.). Het glas wordt hier met de hand vervaardigd. U ziet het volledige proces voorbij komen. In het bijbehorende museum ziet u de mooiste glaswerken waarna u in de winkel de mooie producten tegen gunstige tarieven kunt kopen. Het dorp heeft een leuk centrum en u kunt er een heerlijke wandeling maken naar de springschansen. Na vrije tijd keren we terug naar ons hotel dat aan de andere kant van de heuvel ligt.

Dag 7: thuisreis
Het zit er weer op! Vroeg in de ochtend verlaten we Rokytnice en rijden via Dresden en Hannover naar de omgeving van Emmen waar een goed verzorgd afscheidsdiner voor ons klaar staat.

DEZE REIS IS VOLGEBOEKT - U KUNT HELAAS NIET MEER RESERVEREN

Boom lezersprijs per persoon: 388,-

Vertrek 30 september 2017 | 7 dagen | GEGARANDEERD VERTREK

Inclusief:

 • Reis per comfort class touringcar
 • Kamer met douche en toilet
 • Genoemde excursies exclusief entreegelden
 • Verzorging op basis van halfpension
 • Boom Extra’s:
 • + Nederlands sprekende gids in Praag
 • + Muziekavond
 • + Bowlingavond
 • + Nederlandssprekende reisleiding ter plaatse
 • + Afscheidsdiner

Exclusief:

 • Lunches
 • Entreegelden
 • Bij boeking: € 2,50 Calamiteitenfonds, € 13,- administratiekosten
 • Reis-/annuleringsverzekering.

Géén 1-persoonskamer toeslag!

Helaas, er zijn geen data meer beschikbaar voor deze reis.

Sporthotel Bohemia
Ligging: op een rustige plek op loopafstand van een van de twee centra van het dorp.
Facilitei­ten: lounge, restaurant, bar, terras, lift, biljart, bowlingbaan. Het hotel heeft een wellness met sauna, solarium en massage. Gratis WiFi beschikbaar in openbare ruimtes.
Kamer: televisie en een badkamer met douche en toilet. Handdoeken worden 3 x per week (zaterdag, dinsdag, donderdag) gewisseld.
Verzorging: 's morgens is er een ontbijtbuffet. In de avond geniet u van een prima ver­zorgd 3-gangenkeuzediner.
NB: op één van de avonden organiseert het hotel een muziekavond. Daarnaast wordt er op een van de avonden een bowlingavond georganiseerd.

Géén 1-persoonskamer toeslag!

Buitenlandse valuta: Tsjechische Kroon in Tsjechië en Zloty’s in Polen. Deze kunt u ter plaatse aanschaffen.

Opstapschema: Oosterwolde, Assen, Beilen, Hoogeveen, Emmen. Voor de volgende opstapplaatsen geldt een toeslag: Emmeloord (€ 19 p.p.), Steenwijk (€ 14 p.p.), Meppel (€ 12,50 p.p.).


« Terug