Dagtocht

Vechttour & Amsterdam

prijs 55,- p.p.

De Utrechtse Vecht is een Nederlandse rivier die in de stad Utrecht begint en bij Muiden in het IJsselmeer uitmondt. Hiertussen stroomt de Vecht langs of door de gemeenten Maarssen, Breukelen, Nieuwersluis, Loenen aan de Vecht, Vreeland. Tot de kastelen die om strategische redenen aan de Vecht werden gebouwd behoren Kasteel Nijenrode en het Muiderslot. De rivier maakte ook deel uit van de Hollandse Waterlinie. In de 17e eeuw, de Gouden Eeuw, lieten succesvolle Amsterdamse handelaren langs de Vecht buitenplaatsen bouwen of verbouwen. Veel ervan zijn tijdens de economische malaise aan het begin van de 19e eeuw verkocht en gesloopt, maar bijvoorbeeld Gunterstein in Breukelen en Goudestein bij Maarssen bestaan nog. Maar ook de buitenplaatsen van ’s-Graveland zoals het bekende Schaep en Burgh met het Capitool en Trompenburgh worden tijdens deze rondrit niet vergeten. U wordt in Ankeveen ontvangen met onbeperkt koffie/thee en een Ankeveens Boomstammetje. Aansluitend maakt u onder leiding van de gids bovenomschreven Vechttour van ± 1,5 à 2 uur. Bij terugkomst wordt er een Ankeveense koffietafel met kroket aan u geserveerd. Onze route wordt vervolgd naar Amsterdam waar we aan boord stappen voor een mooie rondvaart door de Amsterdamse grachten. Beleef Amsterdam vanaf het water, terwijl de historische koopmanshuizen glimlachend op u neerzien. Indrukwekkende gevels, tientallen varianten in ramen en beschilderde plafonds en overal die bomen en bruggen, met als contrast het moderne verkeer; fascinerende tegenstellingen.

>> 18 juli + 23 augustus 2017

Boom lezersprijs per persoon: 55,-

Inclusief:

  • Vervoer per luxe touringcar
  • Koffie met Ankeveens boomstammetje
  • Vechttour met gids 
  • Koffietafel met kroket
  • Rondvaart Amsterdam

Bijzonderheden:

  • Opstappen veelal mogelijk bij u in de buurt
  • Géén reserveringskosten

Helaas, er zijn geen data meer beschikbaar voor deze reis.

Opstapplaatsen

Blok Tours streeft ernaar iedereen zo dicht mogelijk bij huis op te halen. Aan de hand van de deelname maken zij een opstapschema, en hierover krijgt u enkele werkdagen voor vertrek telefonisch bericht.

Soms komt het voor dat er te weinig deelname is voor een dagtocht. Dan zal Blok Tours de reis moeten annuleren. In dat geval nemen zij contact met u op om te overleggen of er misschien nog een andere reis interessant voor u is.


« Terug